«Το ηλεκτρονικό εμπόριο ενισχύει σημαντικά τον κλάδο της λιανικής»

Όπως αναφέρεται, ο αριθμός των διασυνοριακών συναλλαγών λιανικής αναμένεται να αυξάνεται ετησίως κατά 25% έως το 2020, ρυθμός ανάπτυξης σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με αυτόν του εσωτερικού λιανικού εμπορίου.
Τα στοιχεία της έκθεσης βασίζονται σε έρευνα που διενεργήθηκε σε έξι χώρες σχετικά με τις εξαγωγές μεταξύ εμπόρων λιανικής και κατασκευαστών.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι εταιρείες λιανικής που διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα δίνουν ώθηση στις πωλήσεις τους περίπου 10%-15%, ενώ οι κατασκευαστές που συμπεριλαμβάνουν επιλογή ταχείας αποστολής των προϊόντων αναπτύχθηκαν 1,6 φορές ταχύτερα από άλλες εταιρείες. Επιπλέον, οι κατασκευαστές αξιοποιούν το ηλεκτρονικό εμπόριο προκειμένου να προσπερνούν τους μεσάζοντες και να προσφέρουν τα αγαθά τους μέσω του Ίντερνετ. Από την πλευρά τους οι καταναλωτές σε πολλές χώρες δεν κοιτούν μόνο μια ελκυστική τιμή αλλά και άλλους παράγοντες, όπως η εμπιστοσύνη και η διαθεσιμότητα του προϊόντος. Αυτά αποτελούν κίνητρα για να επιλέξουν ένα προϊόν από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής, το οποίο μπορεί να έχει έδρα στο εξωτερικό. Οι διασυνοριακές αποστολές είναι πολύ ευκολότερες από ότι πιστεύουν πολλοί έμποροι λιανικής, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Express Κεν ‘Αλλεν, ενώ εξηγεί ότι σχεδόν κάθε κατηγορία προϊόντων έχει τη δυνατότητα αναβάθμισης σε επίπεδο υψηλής προστιθέμενης αξίας. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με τη διάθεση προϊόντων υψηλότερης ποιότητας αλλά και με την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών.

 

Μια σκέψη στο “«Το ηλεκτρονικό εμπόριο ενισχύει σημαντικά τον κλάδο της λιανικής»”

  1. Γεια σας, αυτό είναι ένα σχόλιο.
    Για να ξεκινήσετε με την έγκριση, επεξεργασία και διαγραφή σχολίων, παρακαλώ επισκεφθείτε την οθόνη Σχόλια στον Πίνακα Ελέγχου.
    Τα άβαταρ των σχολιαστών προέρχονται από το Gravatar.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *